Central Soya Feed Kft. - www.centralsoye.eu Central Soya Feed Kft. - www.centralsoye.eu Central Soya Feed Kft. - www.centralsoye.eu Central Soya Feed Kft. - www.centralsoye.eu
Central Soya Feed Kft.
7003 Sárbogárd
Vasút utca 2.
Telefon:
(06) 25 / 508 - 352
(06) 25 / 508 - 217
Fax:
(06) 25 / 508 - 353
(06) 25 / 508 - 218

Hírek

Roma önellátás: új, “háztáji” programot indított Cégünk a Kaposvári Egyetemmel közösen

2011.09.14.

Tossenberger János, a Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar dékán-helyettese, Cégünk a Central Soya Feed KFt és a bábolnai Tetra Kft. közös együttműködésével új, a háztáji gazdálkodást erősítő programot indított el Kaposváron.

Ezer darab előnevelt csirke segíti húsz somogyi roma család boldogulását a jövőben. A rászorulók a Kaposvári Egyetem szervezésében ingyen juthattak a jószágokhoz és a felneveléshez szükséges takarmányhoz.. A megye egyetlen felsőoktatási intézménye régóta foglalkozik az önellátás és a munkára nevelés stratégiai tervezésével, ezért is jött kapóra a roma szervezetek megkeresése.

Az állatokat befogadó családok saját közösségük előtt, szerződésben vállaltak garanciát a megkapott jószágok megőrzésére és felnevelésére.. Az első csirkéket már át is adták Somogyban.

A kezdeményezéséhez csatlakozott a bábolnai Tetra Kft, illetve Cégünk, a Central Soya Feed Kft is. A Tetra Kft, ingyenesen biztosította a naposcsibét, míg Cégünk szintén térítés nélkül takarmányt adott a fogadó családoknak. Az Egyetem Takarmányozási Intézete vállalta a napos baromfik felnevelését és a program folyamatos szervezését és koordinálását.

A roma szervezet önként vállalta, hogy felügyeli a programot, azaz folyamatosan ellenőrzi, szakszerűen tartják-e az ingyen kapott jószágot. Bogdán Imre a Napkerék Egyesült elnöke mindemellett szerződést is kötött mindenkivel arról, hogy a kihelyezett állatokat a „jó gazda gondosságával” nevelik, etetik: a kakasokat, azok vágásra érett koráig nevelik, majd azt saját élelmezési céljaikra használja. A jércéket tovább tartják, és tojástermelésre használják.

« vissza

Infovonal

[06]25 508 352

[06]25 508 217

ajánlatkérés:
info@centralsoya.eu

Katalógus

Töltse le legfrissebb termék-
katalógusainkat!
Letöltések

SGS Hungária minőségbiztosítás - ISO 22000